Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 15 minuten
Ik maakte vandaag een geweldig lekkere salade en was daar wel één uur en 15 minuten mee bezig. Waarom staat er dan hierboven bij bereidingstijd maar een kwartier? Dat komt omdat ik je niet wil afschrikken. Dat extra uur kwam namelijk omdat ik gedroogde linzen gebruikte die ik eerst een half uur liet weken en vervolgens een half uur op laag vuur kookte. Dat kun je je allemaal besparen door gewoon een blikje open te trekken natuurlijk. Hoe dan ook, met gedroogde of met voorgekookte linzen, dit is een super salade met een heerlijke kruidige avocadodressing. Wat brood erbij en je bent helemaal klaar. Lekker als lunch maar ook prima als avondmaaltijd.
Ingrediënten:
500 gram linzen (175 gram gedroogd)
150 gram tuinerwten
6 artisjokharten
halve avocado
sap van een halve citroen
3 eetlepel olijfolie
4 eetlepels water
1 theelepel agave siroop
10 blaadjes basilicum
5 takjes peterselie
5 takjes koriander
2 eetlepels gehakte bieslook
peper en zout
Bereiden:
Kook de linzen volgens de verpakking of gebruik linzen uit blik. Doe ze in een schaal. De tuinerwten leg je een minuut of drie in kokend water, giet ze af en voeg ze bij de linzen. Snij de artisjokken in vieren en leg de stukken op de salade.
Maak in de keukenmachine of blender een dressing van de avocado, het citroensap, water, agavesiroop, basilicum, peterselie en koriander (alleen de blaadjes). Proef en maak op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en maak af met de gehakte peterselie.
Geniet van deze heerlijke linzen salade!
Cécile