Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 10 minuten
De afgelopen twee weken ben ik druk geweest met het aanleveren van recepten voor nieuwe kookboeken die half november bij de Xenos komen te liggen. Voor de foto’s mocht ik wat mooie items lenen. Zondag bracht ik al het serviesgoed weer terug. Alleen deze schaal van Spaans aardewerk hield ik, daar was ik intussen teveel aan gehecht geraakt, haha. Bij mijn laatste bezoek zag ik meteen een hele mooie aanbieding liggen: 3 zakjes pijnboompitten voor 5 euro. Die kon ik niet laten liggen! Vandaag verdwenen de pitjes in deze heerlijke salade.
Ingrediënten:
Halve rode kool
2 grote wortelen
1 lente-ui
half bosje peterselie
30 gram pijnboompitten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel agave siroop
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel limoensap
Bereiden:
Verwijder de buitenste bladen van de rode kool en snij heel dun. Rasp de wortel. Maak dunne plakjes lente-ui. Hussel alles door elkaar met de fijngesneden peterselie. Maak een dressing van de olie, limoensap, agave siroop en sojasaus en giet de dressing over de salade. Rooster de pijnboompitjes licht en verdeel ze over de salade.
Geniet van je salade van rode kool!
Cécile