Voor 2 personen. Bereidingstijd: 5 minuten
Begin jaren negentig was ik een vrij fanatieke Feyenoord supporter, wat niet zo ongebruikelijk is als je opgroeit onder de rook van de Kuip. Een zekerheid had je in die jaren: de Beker was voor Feyenoord. En daarna gingen ‘we’ Europa in. Ik ging niet mee hoor, maar ik zat wel vaak thuis op de tribune wanneer er om de Europacup II gestreden werd. Ook de huldigingen op de Coolsingel liet ik niet aan me voorbij gaan.
Vanmiddag was ik afwezig tijdens de bordes scène; niet zozeer omdat ik veel slechte herinneringen heb aan ME charges op die plek maar vooral omdat voetbal me in zijn geheel al jaren nauwelijks meer interesseert. Gisteravond was echter wel heel fijn; met het hele gezin juichend op de bank tijdens het eindsignaal. De Beker eindelijk weer eens naar Rotterdam Zuid. Ter ere van dit heugelijke feit lunchten we vanmiddag met een rood-wit-groene sandwich van bieten hummus, radijsjes en tuinkers.
Ingrediënten:
Lekker brood
paar radijsjes
tuinkers
200 gram kikkererwten uit blik
2 (voor)gekookte bieten
1 eetlepel tahin (sesampasta)
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
(zee)zout en peper
Bereiden:
Maak de bieten hummus door de kikkererwten, bieten, tahin, citroensap, knoflook, olie, zout en peper in een blender of keukenmachine te mixen tot een gladde pasta. Smeer vervolgens een dikke laag van deze heerlijke hummus op lekker brood. Ik had nog wat lekkere plakjes walnootbrood over van gisteren. Bekleed het brood met plakjes radijs en tuinkers en klaar is je Sandwich Feyenoord!
Geniet van dit kampioenen maal!
Cécile