Voor 4 personen. Bereidingstijd: 30 minuten
Vanavond ga ik een avondje met vriendinnen naar de sauna. Van al dat koken moet je natuurlijk af en toe even bijkomen. Als een echte huisvrouw laat ik een lekkere ovenschotel achter voor het gezin om straks op te warmen. Een makkelijke shepard’s pie met groene linzen. Ik hoop maar dat ze ervan genieten en zo niet dan zit ik in ieder geval veilig buiten gehoorsafstand.
Ingrediënten:
900 gram kruimige aardappelen
olijfolie
120 ml sojamelk (ongezoet)
1 pastinaak
1 wortel
1 ui
1 teen knoflook
1/2 eetlepel fijngehakte tijm
laurierblad
5 eetlepels tomatenpuree
150 ml groentebouillon
1,5 eetlepel ahornsiroop
200 gram gekookte groene puy linzen
(zee)zout en peper
peterselie om te garneren
Bereiden:
Snij de aardappels in stukken en kook ze in ruim water gaar, dit duurt ongeveer 15 minuten. Giet ze af en knijp ze fijn met een pureeknijper. Voeg een theelepel zout, de sojamelk (ongezoet) en een scheutje olijfolie toe.

pastinaak in kleine blokjes
Snij de wortel, pastinaak, ui en knoflook fijn en bak dit aan in wat olijfolie. Doe er een snuf zout bij en de tijm en roer goed door. Laat alles in tien minuten op halfhoog vuur zacht worden, bak niet bruin. Voeg de tomatenpuree toe met de ahornsiroop en de groentebouillon. Roer ook de gekookte linzen erdoor en laat nog vijf minuten pruttelen.
Schep de linzen over in een ovenschaal, dek af met een laag aardappelpuree en zet de schotel nog tien minuten in een oven van 175 graden.
Geniet van je shepard’s pie!
Cécile