Voor 1 grote kom. Bereidingstijd: 5 minuten
Sinds anderhalve maand zit ik op instagram – gebruikersnaam secretlyvegan, volgen jullie me wel?- en daardoor kwam ik achter een trend die anders waarschijnlijk aan me voorbij was gegaan: De smoothie bowl! Ongeveer de helft van alle instagram posts bestaat momenteel uit smoothie bowls, de één nog mooier versierd dan de ander met fruit en bloemen. Google maar eens als je niet weet waar ik het over heb!
En nu vond ik dus dat ik niet achter mocht blijven; vanavond post ik eindelijk mijn eerste eigen smoothie bowl. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje.
Ingrediënten:
2 handen bevroren bosvruchten
200 ml plantaardige melk (bv. amandel, rijst of soja)
3 eetlepels kokosyoghurt
granola
paar aardbeien
1 passievrucht
Bereiden:
Doe de bevroren vruchten – ik heb altijd wel een zak gemengd rood fruit in de vriezer liggen- de melk en de yoghurt in een blender en maak er een lekkere smoothie van. Normaal gesproken zou je dit lekkere mengsel in een glas schenken en klaar zijn. Maar nee, bij een smoothie bowl horen nog wat extra stappen. Ten eerste giet je, zoals de naam al zegt, de smoothie in een kom. Vervolgens maak je er met verschillende stukken fruit een mooi kunstwerk van. Ik gebruikte aardbeien, passievrucht en mijn zelfgemaakte granola. En de belangrijkste stap is natuurlijk: Maak er een mooie foto van, kies het perfecte filter en post je bowl op instagram. De likes stromen vanzelf binnen.
Enjoy your smoothie bowl!
Cécile