Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 5 minuten.
Een hele snelle lunchsalade, in vijf minuten op tafel. Dat is nauwelijks meer tijd dan het smeren van een boterham je kost. Geen excuus meer om niet lekker te lunchen. Maak je de salade ’s ochtends om in een bakje mee te nemen naar je werk, dan wordt ie zelfs nog lekkerder. Hou in dat geval wel het handje rucola apart zodat het lekker knapperig blijft.
Ingrediënten:
200 gram gekookte puy linzen
1 handje rucola
1 handje gesneden bladpeterselie
1 sjalotje
3 handen cherry tomaatjes
2 eetlepels dijon mosterd
4 eetlepels olijflolie
sap van een halve citroen
flinke snuf zeezout
Bereiden:
Ik heb de nieuwe zakken peulvruchten van HAK helemaal ontdekt. Je knipt een zak open en kunt meteen je salade maken. Heb je nou meer tijd, kook dan je de linzen zelf 20 minuten en laat ze afkoelen. Wel ietsje lekkerder en zeker goedkoper.
Halveer de tomaatjes, snipper het sjalotje en hak de bladpeterselie grof. Maak in een klein kommetje de dressing van citroensap, mosterd, olijfolie en zout. Meng de dressing met de salade, serveer op een bedje rucola.
Geniet van deze supersnelle, lekkere en voedzame salade!
Cécile