Voor 4-6 personen. Bereidingstijd: 15 minuten.
Na alle uitbundige paaslunches, was het vandaag tijd voor een heel simpel avondmaal. Zelfgemaakte tomatensoep. Zo klaar, vol smaak en altijd lekker. Sinds kort gebruik ik heel vaak venkelzaad als extra smaakmaker in soepen en sauzen. Nadat ik een jaar lang Jamie Oliver en z’n vrienden van 24Kitchen het spul overal in zag gooien, heb ik zelf ook maar eens een potje gekocht. En inderdaad, venkelzaad blijkt verslavend lekker!
Ingrediënten:
1 liter water
1 groente bouillonblokje
2 sjalotten
2 blikken pomodori tomaten
halve courgette
1 eetlepel venkelzaad
1 theelepel zeezout
Ingrediënten voor de pesto:
1 teentje knoflook
50 gram walnoten
hand basilicum
hand peterselie
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sojamelk
peper en zout
Bereiden:
Zet een liter water op met een bouillonblokje en de uien, in grove stukken gesneden. Kook een paar minuten door, voeg de twee blikken tomaten toe en maak de soep glad met een staafmixer. Nu snij je de halve courgette in kleine blokjes en doe je ook deze in de soep. In een vijzel stamp je een eetlepel venkelzaadjes met een theelepel grof zeezout en dit mengsel roer je door de soep.
Draai in een keukenmachine alle ingrediënten voor de pesto door elkaar. Schep 3 eetlepels door de pan soep en bewaar de rest om de soepkommen mee te garneren.
Enjoy!
Cécile