Voor 4 – 6 personen. Bereidingstijd: 40 minuten
Soep maken is één van de makkelijkste handelingen die ik ken; je zet wat lekkere ingrediënten op het vuur met bouillon, laat het pruttelen, de staafmixer erop en klaar ben je. Ik verbaas me ook altijd zo over mensen die denken dat het bereiden van soep een ingewikkelde gebeurtenis is en voor een kant en klaar product kiezen.
Totdat iedereen doorheeft dat zelf soep maken helemaal niks voorstelt, wentel ik me maar in alle loftuitingen. ‘Wow! Zelf gemaakt?’ ‘Helemaal.’ – ok, mét een bouillonblokje, van een beetje gemak hou ik toch ook wel. Zullen we afspreken dat jij voortaan ook zelf soep maakt? Je kunt het!
Ingrediënten:
1 pompoen
500 gram pastinaak
1-2 aardappels
2 sjalotten
4 tenen knoflook
1 tablet groentebouillon
2 theelepels gedroogde rozemarijn
Om te garneren:
Schep soja yoghurt
Koriander
Bereiden:
Zet een braadpan of braadslee op het vuur met drie eetlepels olijfolie. Bak hierin de hele tenen knoflook, de ui (door de helft), de aardappel en pastinaak (in plakken van 1 cm) en de pompoen in parten (zonder schil). Als alles een lekker bruin kleurtje heeft, sprenkel je de rozemarijn erover. Maak 500 ml bouillon van één blokje en giet deze over de groenten. Zet het vuur zacht, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat een half uur stoven.
Als alles goed gaar is, schep je de groenten over in een (soep)pan en maak je de pompoensoep glad met een staafmixer. De soep nu nog erg dik. Ik voegde 300 ml water toe en vond hem perfect. Proef of de soep goed op smaak is, misschien wil je er nog wat zout en peper aan toe voegen.
Garneer met een schepje soja yoghurt en een handje koriander.
Geniet van je super makkelijke pompoensoep met pastinaak!
Cécile