Voor 10-15 stuks. Bereidingstijd: 1 uur en 25 minuten
Soepstengels maakten ooit deel uit van een lijst met ‘toegestane producten’ van het dieet dat ik volgde om na mijn laatste bevalling weer een beetje in vorm te komen. Veel stond er niet op die lijst dus ik ben deze snacks in die tijd erg gaan waarderen, haha. Ik had ze nog nooit zelfgemaakt maar ga dat zeker vaker doen. Nauwelijks werk eigenlijk, je moet alleen het deeg even een uurtje laten rijzen. Leuk is dat je ze op deze manier elke smaak kunt geven die je wilt. Ik gebruikte vandaag karwijzaad maar ga zeker ook nog eens soepstengels met rozemarijn maken!
Ingrediënten:
150 gram bloem
half zakje gist (3-4 gram)
1 theelepel zout
1 theelepel karwijzaadjes
1 eetlepel olijfolie
Bereiden:
Meng de bloem en het gist met het water en kneed er in vijf minuten een lekker deeg van- ik gebruikte de deeghaak van mijn KitchenAid maar je kunt ook met de hand kneden natuurlijk. Voeg nu karwijzaad, olie en zout toe en kneed nog vijf minuten door. Leg het deeg een uurtje weg in een kom die je licht met olijfolie hebt ingesmeerd. Dek af met een theedoek.
Leg het deeg op een met bloem bestoven plank en rol er met de deegroller een langwerpige plak van – ongeveer een halve centimeter dik. Snij in 10-15 repen en draai deze tot lekkere stengels.
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de soepstengels op een bakplaat met bakpapier. schuif de plaat 15 tot 20 minuten in de oven tot ze een beetje bruin kleuren.
Geniet van je lekkere snack!
Cécile