Voor 4 personen. Bereidingstijd: 15 minuten
Ik kwam erachter dat er op de hele site nog geen recept te vinden is met groene asperges. Die leegte moet snel gevuld worden! Ik heb vanavond een heel eenvoudig pasta gerecht gemaakt met maar een paar ingrediënten. Meer heb je gewoon niet nodig voor een heerlijke smaak.
Ingrediënten:
300 gram spaghetti
300 gram groene asperges
1 lente-uitje
handje rucola
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels citroenrasp
zout en peper
Bereiden:
Was de asperges en snij ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak. De laatste drie minuten kook je de asperges mee. Giet de pasta af en roer de olie, citroensap en -rasp, fijngesneden knoflook en het gesnipperde lente-uitje er doorheen. Maak op smaak met zout en (veel) zwarte peper. garneer de borden met wat rucola blaadjes.
Wil je meer groenten aan het gerecht toevoegen? Je kunt dan samen met de asperges ook 100 gram erwtjes in de pan doen en op het laatst een halve fijngesneden venkelknol door de pasta roeren.
Geniet van je spaghetti met groene asperges!
Cécile
[…] groente la lag nog 200 gram groene asperges -van de rest van de bos had ik al een heerlijke pasta met citroen gemaakt. Een perfecte hoeveelheid voor een voorjaars salade met avocado, tomaatjes en aioli. Ik deed […]