Voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
Pasta Pesto is een van de favoriete gerechten van mijn kinderen – en doet mij altijd weer met weemoed denken aan de tijd dat ik op een klein studentenkamertje met gedeelde keuken woonde. En als je nu dacht dat het heel lastig is om een vegan pesto roomsaus te maken, think again! Je kunt de kaas goed weglaten uit pesto en van room zijn veel plantaardige varianten – ik heb bijvoorbeeld de cuisine rice van Alpro helemaal ontdekt.
Wat ik wel steeds vaker vervang in pesto zijn de pijnboompitten, die zijn voor mijn gevoel echt nauwelijks meer te betalen. Soms gebruik ik walnoten maar deze keer roosterde ik blanke amandelen. Erg lekker!
Ingrediënten:
1 flinke bos basilicum
50 gram blanke amandelen
theelepel zout
2 teentjes knoflook
flinke scheut olijfolie
100 ml plantaardige room
300 gram pasta
Bereiden:
Rooster de amandelen een paar minuutjes en doe ze samen met de bos basilicum, knoflook, zout en een scheut olijfolie in de keukenmachine of vijzel. Blijf net zo lang olijfolie toevoegen tot je de juiste dikte van de saus hebt.
Kook de pasta, giet hem af en roer de pesto en de room erdoor. Ik serveerde mijn pasta pesto met een lekkere tomatensalade en wat broccoli.
Geniet van je snelle spaghetti met pesto roomsaus!
Cécile