Voor 15 stuks. Bereidingstijd: 20 minuten
Ik ga door een rode kool fase. Als gekookte groente vind ik er niet zo heel veel aan maar ik heb ineens ontdekt dat ik er rauw gek op ben. Ik maakte de afgelopen tijd al twee lekkere salades met rode kool -een Aziatische en één met wilde rijst– en vandaag verwerkte ik deze mooie groente in verse springrolls. De combinatie van de paarsige kool, de oranje mango en groene munt is een lust voor het oog en voor de maag!
Ingrediënten:
15 vellen rijstpapier
halve rode kool
halve ijsbergsla
1 mango
5 takjes munt
1 lente-ui
1 bakje alfalfa
Bereiden:
Snij de kool en sla heel dun en snipper de lente-ui. Schil de mango en snij er reepjes van. Leg alle inhoud voor de springrolls op een groot bord of schaal.
Week de rijstblaadjes stuk voor stuk een halve minuut in lauwwarm water. Leg een geweekt rijstvel op een keukenplank, maak een pakketje van de mango, munt, sla, kool en lente-ui en leg dat op de onderste helft van de circel. Rol eenmaal om, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op. Maak een mooie schaal en serveer met wat sojasaus, pindasaus op zoete chilisaus.
Geniet van je springrolls met rode kool!
Cécile