Voor 1-2 personen. Bereidingstijd: 5 minuten
In restaurant Bertmans Rotterdam, waar ik af en toe in de bediening werk, is vandaag de nieuwe herfstkaart ingegaan. Er staan fijne nieuwe gerechten op, waarvan een groot deel vegan of makkelijk vegan te maken. Gelukkig is de publiekslieveling toast met avocado en gepocheerd ei op de kaart gebleven anders waren de gasten vast in opstand gekomen. Dat ei kun je naar mijn mening overigens makkelijk weglaten, als je het heerlijke sausje met sojasaus, lente-ui en gember maar houdt. Dat geeft deze toast met avocado een heerlijke opkikker, probeer maar eens!
Ingrediënten:
Twee stukken getoast (spelt)brood
een halve avocado
1 lente-ui
1 cm fijngehakte gember
3 eetlepels rijstazijn
1,5 eetlepel sojasaus
1 eetlepel limoensap
paar takjes koriander
zout en peper
Bereiden:
Toast het brood en snij de avocado doormidden. Schep het vruchtvlees eruit en prak het fijn. Meng de avocado met het limoensap en breng op smaak met zout en peper.
Snipper de gember en snij de lente-ui in ringetjes (je kunt zowel het wit als het groen gebruiken). Verhit de gember en ui kort in een steelpannetje met de rijstazijn en soja. Beleg de toast met de avocado en maak af met de heerlijke soja/ lente-ui/gember saus. Met een paar takjes avocado maak je het helemaal af.
Geniet van je pittige toast avocado!
Cécile