Voor 2 personen. Bereidingstijd: 15 minuten
Ook met plantaardige ingrediënten kun je dat heerlijke romige mondgevoel bereiken; bijvoorbeeld door een lekkere ragout te maken van olie, bloem en bouillon. Wat gebakken champignons er doorheen, toast erbij en je hebt weer een prima gerecht!
Ingrediënten:
50 gram bloem
50 ml olie
1 blokje paddenstoelenbouillon
400 ml water
200 gram champignons
teentje knoflook
handje peterselie
paar sneetjes desembrood
Bereiden:
Maak een ragout door in een braadpan 50 ml olie en 50 gram bloem te verhitten. Roer met een garde door elkaar en voeg beetje bij beetje de 400 ml paddenstoelen bouillon toe – gemaakt van kokend water en een half bouillonblokje- tot je een lekker stevige ragout hebt. Kruimel de andere helft van het bouillonblokje ook door de ragout. Houd warm op een zacht vuurtje terwijl je in een koekenpan de paddenstoelen en het uitgeperste teentje knoflook bakt. Wanneer de paddenstoelen lekker bruin zijn, roer je ze door de ragout. Maak af met een handje fijngesneden peterselie en draai het vuur uit.
Toast wat lekker brood en serveer als lunch of voorgerecht. Met een groene salade erbij is het ook een prima hoofdgerecht.
Geniet van deze lekkere champignonragout!
Cécile