Voor 6 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
Dit weekend moesten we enigszins in de buurt van de Duitse grens zijn en besloten we de kinderen te trakteren op een echte Deutsche Konditorei experience. We zagen het al helemaal voor ons hoe ze uitgebreid de vele taarten in de vitrine zouden bestuderen om vervolgens een groot stuk uit te kiezen en daarvan eindeloos te genieten. Het programma van de dag zat echter veel te vol. En omdat ik met al mijn wijsheid had besloten dat we eerst nog een flinke boswandeling moesten maken voordat we de taart verdiend hadden, arriveerden we in het Duitse Kleef precies op het moment dat de Konditorei dichtging.
Dan maar een Duitse restaurant ervaring! We zochten een leuk eetzaakje uit en bestudeerden de kaart. Veel curryworsten, schnitzels en burgers. Maar ook één veganer burger met patatjes en veganer mayo. Die nam ik dus. En manlief moest erkennen dat ie echt veel lekkerder was dan de rundvleesburger die hij zelf op z’n bord had liggen. Kijk, zo win je de harten van vleeseters. Mijn dochter koos voor een grote kom tomaten-crèmesoep en raakte er niet over uitgepraat hoeveel lekkerder deze tomatensoep was dan de soep die ik thuis maakte. Ik heb haar beloofd voortaan ook een scheut room in de soep te doen. Want zoals iedereen weet: Met room maak je alles lekker.
Ingrediënten:
2 uien
1 teen knoflook
1 lepel olijfolie
2 blikken tomaten
halve liter water
2 groente bouillonblokjes
150 milliliter Alpro room (soya of rijst)
Flinke hand groene kruiden (ik had verse oregano, basilicum en peterselie in huis)
Bereiden:
Snipper de knoflook en fruit even aan in een lepel olijfolie. Snij de uien in vieren en doe in de pan samen met de tomaten uit blik en het water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat een kwartiertje pruttelen.
Maak de soep glad met een staafmixer en voeg de room en groene kruiden toe. Zet nog even de staafmixer erin en klaar ben je al weer! Proef of de soep op smaak is. Eventueel kun je hem nog wat meer op smaak maken met zout en peper.
Geniet van je tomaten-crèmesoep!
Cécile