Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 10 minuten
Lig je niet aan een Grieks strand momenteel dan kun je toch iets doen om de Griekse sfeer in huis te halen: Een flinke bak tzatziki maken en deze naar binnen werken met lekker wit (stok)brood. And so we did!
Ingrediënten:
1 komkommer
snuf zout
6 eetlepels ongezoete sojayoghurt (Alpro nature of AH huismerk)
3 tenen knoflook
2 takjes munt (of een theelepel gedroogde munt)
klein scheutje olijfolie
Bereiden:
Was de komkommer en rasp hem. Doe de rasp in een vergiet en druk al het vocht er uit. Strooi er nu een flinke snuf zout overheen en laat even staan. Pers intussen de knoflook en meng met de yoghurt en fijngesneden muntblaadjes. Duw de komkommer nog een keer aan om het laatste vocht eruit te drukken en voeg toe aan het yoghurtmengsel.
Roer en nog een klein scheutje olijfolie door en geniet van je lekkere frisse tzatziki!
Cécile