Voor 12 – 16 stukken. Bereidingstijd: 50 minuten
Mijn liefde voor kokosolie begint een beetje in de papieren te lopen – ondanks het feit dat ik de potten regelmatig voor een zacht prijsje bij de Xenos insla. Ik heb daarom voor de verandering eens gebakken met een andere plantaardige olie, maisolie in dit geval. Heel neutraal van smaak. De lekkere blondies die ik ervan gemaakt heb waren in een mum van tijd verdwenen.
Ingrediënten:
250 gr. bloem
300 gr. suiker
125 gr. walnoten
1 zakje bakpoeder (16 gr.)
1 tl zout
1 tl maïzena
250 ml. sojamelk
250 ml. kokosolie
60 ml maple syrup
2 theelepels vanille extract
Bereiden:
Meng alle droge ingrediënten – bloem, suiker, bakpoeder, zout en maïzena- in een kom en roer door elkaar. Mix nu de melk, olie, maple syrup en vanille extract erdoor en maak een mooi beslag. Hak de walnoten grof en roer deze erdoor. Giet het beslag in een brownievorm die je bekleed hebt met bakpapier.
Zet de vorm 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden), prik in het midden om te kijken of het gaar is. Haal de cake dan uit de oven en laat een tijdje afkoelen voor je er lekkere blondie stukken van snijdt.
Enjoy your treat!
Cécile