Voor 10-12 sneetjes. Bereidingstijd: 2,5 uur.
Vandaag ontdekte ik in het centrum van Rotterdam een nieuwe winkel met allemaal leuke huishoudspulletjes op nog geen 100 meter van de voormalige V&D. Een echte Scandinavische concept store met een verplichte routing en een kassa speciaal voor leuke mensen, één voor lieve mensen en één voor aardige mensen. Het was er behoorlijk druk en mijn dochter riep uit ‘Kèn je dit niet?!’ Sostrene Grene heet de winkel -voor de mensen die net als ik onder een steen geleefd hebben- en dat is Deens voor ‘Gezusters Grene’. Je loopt er (zoals bij die Zweedse winkel) met allemaal spullen uit waarvan je niet wist dat je ze nodig had.
Zo ben ik sinds deze middag in het bezit van een brood bakvorm. Dat is een cakevorm maar dan iets breder. Een mooie gelegenheid om iets te doen dat ik *schaam* nog nooit eerder gedaan heb; zelf brood bakken! Ik maakte het mezelf vrij gemakkelijk door een kant en klaar ‘pain de campagne’ mix van de Lidl te gebruiken waar gist in zit. Ooit, als ik mijn eigen desem culturen kweek, kijk ik vast hoofdschuddend terug op deze praktijken.
Ingrediënten:
500 gram pain de campagne broodmix
350 ml lauwwarm water
3 handen walnoten, grof gehakt
Bereiden:
Meng de broodmix en het water in drie minuten met een deeghaak tot een soepel deeg. Hak de walnoten en voeg ze eraan toe. Mix nog een minuut. Laat een half uur in de kom rijzen. Doe het deeg nu over in de ingevette broodvorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met een doek en laat nog drie kwartier rijzen. Zet de vorm nu een uur in een op 200 graden voorverwarmde oven. Zet een klein (ovenvast) bakje met water in de oven terwijl je het walnootbrood bakt. Haal het brood daarna uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster. Lekker om te eten wanneer het nog een beetje warm is.
Geniet van je zelfgemaakte walnootbrood; ik at het met appelstroop, een prima combinatie!
Cécile
[…] een dikke laag van deze heerlijke hummus op lekker brood. Ik had nog wat lekkere plakjes walnootbrood over van gisteren. Bekleed met plakjes radijs en tuinkers en klaar is je Sandwich […]