Voor 5 à 6 stuks. Bereidingstijd: 20 minuten
Wentelteefjes is echt zo’n gerecht dat ik altijd voor iemand anders maak. Vroeger maakte mijn moeder ze voor mij en nu maak ik ze voor mijn kinderen. Maar deze keer zijn ze helemaal voor mij alleen. Ik was benieuwd of je wentelteefjes goed zou kunnen maken zonder ei. Nou dat ging helemaal prima. Ik gebruikte wat bloem en een schep pindakaas (klinkt vreemd, is heerlijk!) om de melk dikker te maken en legde het oude brood erin te weken.
Ingrediënten:
5 of 6 (oude) boterhammen
180 ml sojamelk
2 flinke eetlepels pindakaas
3 eetlepels bloem
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel vanille-extract
olie om in te bakken
Bereiden:
Doe de melk en de pindakaas samen in een keukenmachine en mix helemaal glad. Voeg de bloem, ahornsiroop, kaneel en vanille toe en mix nog even goed door.
Schenk het mengsel in een schaal of diep bord en laat de boterhammen erin weken. Verhit een scheut kokosolie of zonnebloemolie in een koekenpan en bak de wentelteefjes per twee stuks. Het duurt wat langer dan bij wentelteefjes met ei tot ze lekker bruin en knapperig zijn, zeker wel drie minuten per kant. Serveer eventueel met wat poedersuiker.
Geniet van je wentelteefjes!
Cécile