Voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
Over het weer op Koningsdag is dit jaar genoeg gezegd. Maar na een paar uur kleumen op de vrijmarkt, hadden wij wel trek in een hartverwarmende oranje snack. Ik maakte daarom falafel met wortel. Een super combinatie, vol met verstopte groenten.
Ingrediënten:
4 wortelen
1 blik kikkererwten (265 gram)
2 teentjes knoflook
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel ketoembar
1 bosje koriander
Bereiden:
Was of schil de wortelen en snij ze in stukken. Laat de kikkererwten uitlekken. Maal alle ingrediënten door elkaar in een keukenmachine – gebruik de helft van het bosje koriander, met de andere helft ga je zo garneren. Ik heb een hele kleine keukenmachine dus voor mij was het wel even een werkje om alles goed te pureren. Nu ik zoveel kook, overweeg ik wel om een groter exemplaar aan te schaffen.
Maak mooie burgertjes van het mengsel en bak die tien minuutjes in een koekenpan met twee eetlepels olie. Ik serveerde ze met zelfgemaakte tortilla’s. Laatst maakte ik zelf pita’s, ook heerlijk bij wortel falafel . Uiteraard kun je ook kant-en-klare tortilla’s of pita’s kopen.
Als sausje is het lekker om een eetlepel limoensap door tahin (sesampasta) te roeren of wat soja yoghurt met zout en kruiden te mengen.
Geniet van je oranje snack!
Cécile
[…] en er net als gisteren een lekkere salade van te maken. Deze salade is een prima bijgerecht bij wortel falafel. Het wordt dan in ieder geval een gezellig kleurrijke boel aan […]