Voor 2 personen. Bereidingstijd: 5 minuten
De ex van een broer van een goede vriendin (snapt u het nog?) kwam uit de Oekraïne en bracht vanuit daar het recept mee van een verslavend lekkere wortelsalade met korianderzaad. De hele familie van mijn vriendin kan intussen niet meer zonder en ik ben ook groot fan. Met name omdat ie zo super snel in elkaar te draaien is, helemaal wanneer je een zakje gesneden wortel koopt zoals ik deze keer deed. Met versgeraspte wortel is ie uiteraard nog lekkerder! De verse koriander voegde ik uit eigen beweging toe, ik hou nou eenmaal van dat kruid en vind het kleurcontrast ook mooi.
Ingrediënten:
150 gram geraspte wortel
1 teen knoflook
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
1 theelepel gemalen korianderzaadjes (ketoembar)
mespunt zout
paar takjes verse koriander
Bereiden:
Rasp de wortel (of trek een zakje open) en doe in een mooie schaal. Maak in een kommetje een dressing van de olie, azijn, gesneden knoflook, zout en het gemalen korianderzaad (heb je alleen hele zaadjes, rooster ze dan twee minuten in de pan en stamp ze met een vijzel). Giet de dressing over de wortel en laat de smaken – als je de tijd en het geduld hebt- het liefst een aantal uur goed in elkaar trekken. Garneer met korianderblaadjes.
Geniet van je Oekraïense wortelsalade!