Voor 6 wraps. Bereidingstijd: 15 minuten
We zijn hier in de straat gezegend met een hoop leuke buren. De prijs voor beste catering gaat echter elk jaar naar hetzelfde stel op nummer 11. Daar wordt niks aan het toeval overgelaten en alles vers bereid. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat ze eigenaar zijn van twee geweldige restaurants; Loos in Rotterdam en Usine in Eindhoven. Afgelopen weekend waren we weer van de partij bij een verjaardag en aten we heerlijke wraps met zelfgemaakte humus en gegrilde groenten. Ik maakte vandaag mijn eigen versie en die was bijna net zo lekker! Je kunt hiervoor verschillende groenten gebruiken maar als ze in het seizoen zijn -zoals nu- dan mogen groene asperges niet ontbreken.
Ingrediënten:
6 tortilla wraps (ik maakte ze zelf)
1 bakje humus (idem)
18 groene asperges
1 gele paprika
1 potje artisjokharten op olie
zongedroogde tomaten
tuinkers om te garneren
Bereiden:
Als je de tortilla’s zelf maakt dan moet je daar eerst mee aan de slag, het deeg moet namelijk een half uurtje rusten. Hetzelfde als je zelf de humus maakt, dat wordt ook lekkerder hoe langer je het in de keukenmachine rond laat draaien. De bereidingstijd wordt dan uiteraard iets langer.
Grill de asperges in een pan met een beetje olie. Na ongeveer 5 minuten zijn ze gaar. Snij de paprika’s. Bedek de tortilla’s met een laag lekkere humus, leg op elke tortilla drie asperges, wat stukken paprika, reepjes tomaat en stukjes artisjok. Garneer met wat tuinkers.
Geniet van deze heerlijke tortilla wraps!
Cécile