Voor 1 pot. Bereidingstijd: 5 minuten.
Er zijn zoveel producten die je zonder er bij na te denken kant en klaar koopt. Pindakaas bijvoorbeeld, wie is er niet groot mee geworden? Toch zitten er veel voordelen aan om zo’n pot even zelf in elkaar te draaien. Op die manier krijg je namelijk toch weer wat minder zout en suiker binnen en loop je ook die verderfelijke palmolie mis – de Oerang Oetans en de ozonlaag zullen je dankbaar zijn!
Ingrediënten:
200 gram ongezouten pinda’s
halve eetlepel ahornsiroop
5 eetlepels kokosolie
snuf zout
Bereiden:
Smelt de kokosolie en meng alle ingredienten in een keukenmachine of blender. Als je ze een paar minuten op de hoogste snelheid maalt, komt de olie uit de pinda’s vrij. Doe de pindakaas over in een leuk potje en probeer de pot niet in één dag op te eten!
Geniet van je zelfgemaakte broodbeleg!
Cécile
[…] een boterham met een pindakaas, het liefst zelfgemaakte, en leg er een laag banaan op. Dek af met nog een boterham en grill een paar minuten in een […]