Voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
Een fijne manier om meer groenten binnen te krijgen is het raspen van bloemkool tot couscous. Ik raspte een kleine kool van Albert Heijn -geteeld met een extra pittige smaak- en maakte er een lekkere salade van. Die nam ik vervolgens mee naar een lunch met vriendinnen. Bleek mijn bloemkool couscous perfect te matchen met de humus, pesto en pittige paprikasaus die mijn vriendin Roos serveerde. Binnenkort post ik een lekker humus recept op de site!
Ingrediënten:
500 gr. bloemkool roosjes
100 gr. quinoa
75 gr. hazelnoten
75 gr. gedroogde cranberries
Bosje koriander
6 eetlepels lekkere olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels mosterd
Zout
Peper
Bereiden:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak. Rasp de bloemkool fijn; ik maakte het mezelf gemakkelijk en deed de bloemkool roosjes in de foodprocessor. Rooster de hazelnoten. Snijd de koriander fijn. Maak een dressing van de olie, citroen, mosterd, zout en peper.
Nu kun je alles door elkaar gaan mengen. Eerst de bloemkool, de quinoa en dressing en vervolgens breng je de salade op smaak met de hazelnoten, cranberry’s en koriander. Proef goed en breng als je wilt nog wat meer op smaak met zout of peper.
Geniet van deze lekkere bloemkool couscous!
Cécile