Voor 4 grote pannenkoeken. Bereidingstijd: 30 minuten
Vroeger, toen ik nog een echte baan buitenshuis had, had ik een geweldige oppas voor mijn kinderen. Niet alleen was ze geweldig lief, ook kon ze geweldig koken. En zo kwam ik in die tijd drie dagen per week thuis in een opgeruimd huis, met opgeruimde kinderen en heerlijke Afghaanse hapjes. Wat een leven was dat! Maar ja, ik wilde zo nodig foodblogger worden, dus nu sta ik vooral zelf in de keuken intussen mijn kinderen aansporend om hun huiswerk te maken en hun rommel op te ruimen.
De preipannenkoeken die ik vandaag maakte, zijn geïnspireerd op een van de hapjes die ik in die periode vaak voorgeschoteld kreeg…ik ga nog eens om het originele recept vragen maar voorlopig is dit ook een prima maaltijd!
Ingrediënten:
3 prei stengels
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel chilipeper
140 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
320 ml ongezoete sojamelk
kommetje sojayoghurt
paar takjes dille
2 eetlepels olie
Bereiden:
Snij de de groene donkere delen van de prei af en snij de rest van de stengels in dunne ringetjes. Was de prei goed, droog af en bak in een eetlepel olie op laag vuur. Draai het vuur na een kwartiertje uit en meng de koriander, komijn, chilipeper en een halve theelepel door de prei. Laat even staan.
Maak een beslag van de bloem, bakpoeder, sojamelk en halve theelepel zout. Doe dat door de droge ingrediënten in een kom te doen en vervolgens vanuit het midden langzaam de melk erbij te schenken en te mixen. Zo krijg je een beslag zonder klontjes. Roer vervolgens nog een eetlepel olie door het beslag.
Zet een koekenpan op het vuur en schenk er een flinke lepel beslag in wanneer de pan goed heet is. Beleg elke pannenkoek met een kwart van het preimengsel. Wanneer het beslag aan de bovenkant helemaal droog is, draai je de pannenkoek om en bak je hem kort aan de andere kant. Vervolgens draai je hem weer terug en klap je hem dubbel. Serveer met een kommetje yoghurt waar je naar smaak wat zout en dille doorheen gemengd hebt.
Geniet van je preipannenkoeken!
Cécile
Als je nu eens niet zélf al die lekkere hapjes opeet, maar als ‘in-home-vegan-catering’ verkoopt, kun je meegenieten van je eigen hapjes, de kinderen zet je in als fietscourier, en jij ruimt het huis op!
Ik meld mij aan als klant!
Hahaha, goed plan. Dank alvast voor de toegezegde klandizie…ik zal er eens over nadenken!